Pescuit la match cu cele mai noi produse Cralusso şi Maros Mix

mm

Kralik Karoly, părintele plutelor Cralusso împreună cu echipa Maros Mix se străduiesc să fie prezenţi cu cele mai noi produse atât pe piaţa naţională cât şi pe cea internaţională. La ultima partidă de pescuit împreună cu bunul meu prieten şi coleg Ambrus Tibor, am testat două produse noi din gama Cralusso, plutele Velence şi Pellet împreuna cu nade şi pelete din gama Maros Mix.

 În gama firmei Maros Mix găsim 19 tipuri de pelete, din care chiar şi cele mai mari sunt ideale pentru pescuitul cu waggler.

Cei care au avut ocazia să se documenteze recent din literatura de specialitate franceză sau engleză, sigur au citit despre răspândirea unei noi metode de pescuit puţin cunoscută până acum la noi în ţară, respectiv pescuitul cu waggler având ca momeală de cârlig peletele. Noutatea metodei constă în faptul că putem liniştiţi folosi pelete de cârlig de 12mm sau chiar 20mm fără ca momeala supradimensionată să scufunde pluta noastră.

Este un avantaj extraordinar în perioadele când peştele se hraneşte la suprafaţă sau între ape. În situaţiile respective nu avem altceva de făcut decât nădirea permanentă de pelete cu praştia în jurul plutei. Zgomotul făcut de peleţii căzuţi în apă atrage asemenea unui magnet peştii la locul nădit unde noi nu avem de făcut altceva decât să îi capturăm.

 Peleţii Maros Mix şi pluta Cralusso Pellet formează o combinaţie ideală.

Gradaţia pe tija noilor plute Cralusso Pellet este mai discretă în comparaţie cu cea a modelelor precedente

După spusele lui Karoly a inclus acest model în gama deja existentă datorită cerinţelor unor pescari englezi de renume. Singura lor dorinţă a fost ca tija plutei să fie mai scurtă decât la modelele normale şi corpul să fie format în aşa fel încât în momentul de contact cu apa zgomotul creat să fie cât mai mic posibil. Tija gradată are deasemenea o importanţă mare fiind mai discret calibrată decât la modelele precedente.

 Pentru partidă am folosit următoarele tipuri de pelete Maros Mix: XXL Crap 12mm, XXL Betaina 10mm şi momeala absolută sub forma unor pelete Germen de porumb de 8mm.

Noua metodă, originară din Anglia devine tot mai răspândită şi la noi.

Pluta Cralusso Velence

 Sunt zile în care ne plictisim aşteptând peştele mare sau ne dorim doar o partidă bună de plătică. Asta s-a întamplat şi cu Tibor când a văzut cele mai sensibile piese din gama Cralusso, plutele Velence. Această plută este recomandată de Tibor acelor pescari profesionişti sau amatori care vor lanseuri de precizie la distanţe mari chiar şi într-un vânt puternic. Antena sensibilă din carbon permite observarea celor mai fine şi mofturoase trăsături.

Modelele Cralusso Velence au un spectru larg de întrebuinţare, de la pescuitul de fineţe până la pescuitul crapului în stuf şi trestie.

Un pescar va avea cu adevarat succes dacă acceptă şi încearcă noutăţile care apar în permanenţă! ,,Ambrus Tibor“

 

 Important de menţionat faptul că cele două modele de plute Cralusso, au fost concepute folosind ideea brevetată  ,,Rocket”,  care nu este altceva decât tija de otel ataşată la corpul plutei. Mulţumită acestei idei lanseurile se realizează la distanţe mari cu o precizie crescută faţă de plutele tradiţionale.

Scris de: Egedi Róbert
Fotografii: Egedi Róbert

Pentru: www.marosmix.hu


Tradus de:  Gabriel Rojnei
Editat de: Echipa MatchFishing.Ro

Share on Facebook
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress 4 themes | Thanks to Free WordPress Themes, Themes Gallery and Premium Themes