Circuitul “Cupa Bihorului” 2012

bolcas

Din păcate regulamentul s-a definitivat cam greu, după multe dezbateri, din aceasta cauză postez cam târziu acest concurs dar sper că vor fi doritori să participe.

Dacă Pami (Tudor Octavian) este deacord cu acest regulament (ideea circuitului a pornit de la el), atunci rămâne valabil pe tot anul 2012.

REGULAMENT

- Acest circuit va avea 5 etape (ultima fiind finala circuitului).

- Pe baza tabelului nominal alcătuit în ordine alfabetică se va efectua tragerea la sorţi al ordinii în care concurenţii extrag numărul de stand şi implicit sectorul în care vor pescui (fiecare pistă va fi alcătuită din 2 sectoare).
– Stilul de pescuit va fi cel staţionar – varga şi lanseta bolo. min. 6m , rubensiana min. 9m – max. 13m şi lanseta match de MAX. 4.50 m, linii cu pluta şi 1 cârlig, este interzis să fie pe substrat mai mult de 10% din lest !
Pe mal pot fi pregătite mai multe ustensile pt. pescuit.
– Durata unei manşe (etape) va fi de 4 ore ! fără pauză.
– Fiecare concurent are obligaţia să păstreze peştii vii în juvelnic de MIN. 2 m şi să aibă asupra lui degorjor (având în vedere că unele etape se desfăşoară pe lacuri private, peştii trebuie eliberati vii şi nevătămaţi !)
– Nada pt. o manşă (etapa) va fi de MAX. 20 l umectată şi sitată.
– Momeli vii, viermi, râme 2,5 l/manşa şi larve ptr. cirlig = cât încape într-o cutie mică de viermişori.
– Timpul de pregătire va fi de 2 ore din momentul intrării în standuri, nimeni nu are voie să intre în stand pâna când nu se dă semnalul ”INTRAŢI ÎN STANDURI !!!” (durata de pregătire se poate scurta la cererea concurenţilor 1,1/2 ore , dar nu poate fi mai lungă de 2 ore.
– nădirea grea va dura 10 minute, va începe la semnalul ”SE POATE NĂDI !!!” şi se termină la semnalul ”SE POATE PESCUI !!!” , din acest moment se mai poate nădi de întreţinere doar cu bulgări de nadă făcuţi cu o mână şi fără ajutorul marginilor vasului în care se află nada.
– În timpul concursului este interzisă deranjarea vecinilor de stand.
– În cazul în care o captură în timpul drilului intră în standul vecin şi deranjează concurentul, la cererea acestuia peştele respectiv va fi eliberat fără să puncteze.
– Înainte cu 5 minute de terminarea concursului se va anunţa ”ULTIMELE 5 MINUTE !!!”
– Sfârşitul concursului se anunţă prin ” SCOATEŢI BEŢELE !!!”
– În cazul în care captura este de dimensiuni mai mare şi la semnalul de a scoate beşele acesta este înca în dril, concurentul sau concurenţii surprinşi sau aflati în respectiva ipostază mai au la dispoziţie max 5 min. ptr. a scoate peştele din apă, în cazul în care nu reuseşte, captura respectivă nu punctează !
– Cântărirea se face cu un cântar electronic (cântarul rămâne acelaşi pe tot timpul cântăriri) cu ajutorul arbitrilor în prezenţa concurentului şi al reprezentantului din partea concurenţilor.
– După cântărire se alcătuieşte clasamentul, prima dată clasamentul pe sectoare, în funcţie de cantitatea de peşti se acordă puncte, primul va primi 1 punct, al doilea va primi 2 puncte, ……. , s.a.m.d., după punctarea celor 2 sectoare se alcătuieşte clasamentul final al etapei respective, locul 1 din sec. A cu locul I din sec. B se luptă pt. locul I şi II (în funcţie de cantitatea prinsă), locul II din sec. A şi locul II din sec. B pt. locurile III şi IV , …. , s.a.m.d.

- Punctele din cele 5 etape se adună la fiecare concurent şi va câştiga cel care a acumulat cele mai putine puncte
ex.
– X.V. = 7 P. TOTAL = LOC – I
– Y.Z. = 11 P. TOTAL = LOC – II

Nu este obligatorie participarea la fiecare etapă , concurenţii se pot înscrie în circuit şi ulterior, bine-nţeles că acumulează punctajul care se acorda la neparticipare/etapa.
Participanţii la prima etapa au prioritate sa participe la celelalte etape !
– În cazul în care cineva nu poate participa la una din etape (se pot ivi diferite probleme) va fi punctat cu câte puncte a primit ultimul clasat din etapa respectivă + 1 puncte penalizare.
– X Y – ultimul din etapa respectiva a primit 9 puncte.
– Z V – la aceeaşi etapă pt. neprezentare primeşte 9 + 1 puncte penalizare = 10 puncte/etapa.
dacă sunt mai mulţi care nu s-au prezentat se aplică acelaşi sistem de punctare pt. FIECARE

- Propun o taxa de participare de 30ron /etapă , din care se plateşte ;
– taxa pe baltp dacp e cazul la etapa respectivă
– se cumpară diplome/medalii pt. toţi participanţii
– se plătesc consumabilele pt. etapa respectivă (bonul/chitanţa se pastrează la organizatori până la incheirea circuitulu) !
– Banii ce ramân se adună îintr-un fond şi la ultima etapă a- V – a (finala) când se va stabili şi câştigătorul Circuitului se vor cumpara pt. toţi, diplome, medalii, 3 cupe ceva mai impunătoare pt. primii 3 clasaţi şi banii ce râmân să se împartă la primele 3 locuri din clasamentul general !

- Acest circuit este deschis tuturor pescarilor indiferent de vârsta, sex sau apartenenţa la vre-un club sau asociaţie, aşteptăm concurenţi din cît mai multe judeţe !

Nerespectarea Regulamentului poate atrage după sine excluderea din etapa sau în cazul nerespectării repetate EXCLUDEREA DIN CIRCUIT !

Programul

07:00. – Întâlnirea pe baltă, prezenţa, tragerea la sorţi, deplasarea la pista de concurs
08:00. – Intrarea în standuri, pregătirea ptr. concurs, verificarea nadei şi al momelilor
10:00. – 10:10. – nădirea grea
10:10. – Începutul concursului
14:10. – terminarea concursului, cântărire capturilor, alcătuirea clasamentului, soluţionarea eventualelor contestaţii
16:30. – Citirea clasamentului şi premierea concurenţilor

După terminarea fiecărei etape, locaţiile vor fi lăsate curate !
– data de 07.04.2012. sâmbata, locaţia Bolcaş (Crestur) BH , întâlnirea la ora 07:00 pe baraj, taluz cu dale de beton, adâncimea apei 2,5m în medie, peşti vizaţi: roşioara, babuşca, batca, plătica, caras, biban eventual crap

pentru achitarea taxei sunaţi la nr. tel. – 0770193759 – Victor

pentru cei care nu-s din Oradea le stă la dispoziţie nr. de cont deschis la CEC Bank – RO 60 CEC BH 1008 RON 0573699 – Nagy Victor – Oradea (păstraţi chitanţa până în ziua concursului, cu ea justificaţi plata taxei de participare)

taxa se poate achita pâna în data de 01.04.2012 :!:

Scris de Nagy Victor

Editat de: Echipa MatchFishing.Ro

Share on Facebook
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress 4 themes | Thanks to Free WordPress Themes, Themes Gallery and Premium Themes