A început noul sezon de competiţii

feed

A început noul sezon de competiţii – Clasamentul Clubului Pescarilor la Feeder

Anul trecut când s-a terminat ultima competiţie de feeder la Szeged, pentru organizatori a şi început noul sezon pentru anul 2012. După un timp foarte îndelungat de organizări şi reconcilieri s-au stabilit locaţiile datele exacte ale concursurilor de staţionar. Tot odată s-a născut şi noul calendar de concursuri care a fost extins şi Regulile Concursurilor Oficiale Maghiare la Feeder. În articolul de azi dezbatem întrebările din ramura feeder.

ATENŢIE !……….

Anul 2011 a adus multe schimbări în concursurile la feeder. Au apărut concursurile organizate după regulile internaţionale între ele şi oficial Campionatul Maghiar. Locurile obţinute la concursuri au fost convertite în puncte şi aşa s-a obţinut clasamentul Clubului Pescarilor la Feeder. Noul an aduce cu el multe noutăţi, s-a  schimbat regulamentul, dar totuşi poate nu acesta este cel mai important. Creatorii clasamentului, organizatorii concursurilor şi capitanul echipei nationale au fost de acord ca, concursurile să aibă loc nu numai pe belţi. Un pescar cu rutină trebuie să dovedească şi ape curgătoare. După aceste idei au început organizările şi două din cele şase concursuri vor avea loc pe apă curgătoare, prima va avea loc pe Dunăre iar cel de al doilea pe Tisa. Pentru a dezvolta pescuitul la feeder în ţara noastra “Ungaria” este necesar ca sportivii noştrii să-şi dezvolte îndemânarea nu doar pe ape staţionare ci şi pe ape curgătoare, ca să poată atingă poziţii cât mai bune la concursurile internaţionale.

Ediţia a doua la Cupa Maros Mix la Feeder

În 7-8 aprilie va avea loc a 2-a ediţie,  pe pista de canotaj de lângă Szeged pe Maty-ér. Cea mai bună pistă de concurs din Ungaria, poate chiar şi din Europa. Toata lungimea pistei de concurs este în linie dreaptă, iar vadul deosebit de uniform aşa asigurând şanse egale pentru toţi concurenţii. Populaţia de peşti este remarcabilă, ceea ce a şi dovedit concursul organizat în octombrie anul trecut. La concurs au participat 55 persoane care în decursul a două zile au capturat 778 kg. peşte. În categoria  feeder, recordul pistei îl deţine Egedi Robert cu captura de 26420 gr., concurentul echipei Tubertini-Maros Mix. Pe tot parcursul partidei, Robert a capturat constant crapi şi caraşi. Populaţia peştilor de pe Maty-ér se reflectă şi prin capturile din a doua zi de competiţie. Capturile de 7-8 kg. nu au fost deajuns doar pentru un calificativ care te-au poziţionat doar până pe mijlocul clasamentului din sector. Ce-i sigur, că ne aşteaptă cupe frumoase şi premii valoroase care ne dă garanţia, că va fi o competiţie captivantă la Szeged şi în afara rezultatelor obţinute important este că aici garantat putem pescui foarte bine.

Ediţia a doua – Cupa Feeder Lantos Mix

În 12-13 mai, va avea loc la Tiszakécskén acest extraordinary concurs. Acest braţ mort de 5,5 ha. este deja bine cunoscută în cercul pescarilor de feeder. Anul trecut pe lângă multe alte concursuri de feeder, aici a fost organizat şi Campionatul Naţional. Mulţi o consideră ca fiind o pistă tehnic dificilă. Apa adăposteşte mulţi crapi şi platici frumoase.

Campinatul Maghiar la Feeder

Acest concurs va avea loc între 10-12 august în trei manşe. Locaţia este binecunoscuta Maty-ér.
Până acuma, Ungaria are un singur campion naţional la feeder, în persoana lui Erdei Attila. Din nou este dată ocazia ca cineva să-şi treacă numele lângă a lui Attila ca şi campion  naţional. Fără îndoială acesta va fi concursul cel mai important al acestui an. Trei manşe a câte cinci ore fiecare, stă la dispoziţia fiecărui concurent ca să-şi etaleze cele mai bune cunoştinţe pentru a rivaliza cu cei mai buni pescari la feeder. În acest concurs fiecare trebuie să arate ce ştie mai bine. Pistele fiind deja supranădite ne promite o partidă interesantă de pescuit. Zilele lungi de pregătiri , experienţa acumulată, ba chiar şi o mică rugăciune poate ajuta concurenţii să ajungă cât mai aproape de mult râvnitul trofeu de Campion  Naţional.

Prima ediţie la Cupa Feeder Haldorado – Dunăre

Ca rezultatul final să fie real, am considerat că e important ca şi alte concursuri organizate în diferite locaţii să fie ataşate în clasament.
Între 25-26 august va avea loc primul concurs pe apă curgătoare, iar locaţia va fi malul Dunării pe porţiunea Ordasi. Din experienţele şi rezultatele anilor anteriori ne putem aştepta la plătici de mărimi foarte mari. Desigur concursul este întotdeauna altfel decât antrenamentul. Pregătirea pentru o pistă necunoscută în totdeauna începe prin adunarea informaţiilor, deoarece este bines să ştim ce ne aşteaptă. Pista are aprox. 1500m., pe o porţiune de mal pietruit. În apropierea malului se găsesc mulţi guvizi de dunăre, dar cum ne apropiem de vad, tot mai multe mrene şi plătici putem captura. Din punctual de vedere al experţilor, Dunărea este o apă bună pentru pescuit în acestă perioada şi un pescar de staţionar se va obişnui foarte repede cu pescuitul pe ape curgătoare.

Ediţia a doua – Cupa Walterland la Feeder

După o lună de la concursul de pe Dunăre, deci în 22-23 septembrie din nou Maconka va fi gazda pentru cei mai buni pescari la feeder. Această apă cu cele 65 ha. ale lui este bine cunoscută în rândul pescarilor la feeder. Mulţi ani dea rândul s-au organizat multe concursuri importante aici, cu capturi deosebite. La concursul de anul trecut din cauza nivelului foarte scăzut a apei capturile au fost mai mici şi pescarilor le-a dat multă bătaie de cap. Din acestă situaţie Döme Gábor a ieşit câştigător cu 2 (două) puncte şi i-a fost înmânată prima cupă. În acest an sigur mulţi vor fi cei care vor dori să câştige cupa transmisibilă de la el împreună cu premiile valoroase şi totodată să primească recunoaşterea organizatorului Walter Tamás. Sperăm că în acest an nivelul apei îşi revine la normal şi vor fi din nou capturi foarte mari la concurs.

Ediţia a doua Cupa Feeder a Clubului Pescarilor

În data de 27-28 octombrie am ajuns la ultimul concurs unde se pot acumula puncte, totodata şi la încheierea sezonului concursurilor. Locaţia acestui concurs este dată de râul Tisza în amonte de oraşul Szeged. Mai précis pe porţiunea podului peste care trece autostrada M43. Această pistă este încă foarte nouă. Râul încă nici nu a avut timp să depună mâl între pietre. Relativ puţini pescari au pescuit pe această porţiune, dar ceea ce ştim este că există foarte multă batcă, plătică şi văduviţă. Această probă de apă curgătoare va fi o ocazie extraordinară pentru cei care vor să vadă şi să înveţe ceva nou. În privinţa organizării nu ne vom putea plânge deoarece proprietarul horgaszklub.eu, Maros Mix Bt. este numele garanţiei pentru noi. Pe lângă cei mai buni din ţară, participanţi din românia şi slovacia ne vor arăta ce au ănvăţat pe ape curgătoare. Sperăm că timpul va fi tot aşa de bun ca în anii anteriori. Dacă nivelul Tisei nu ne permite organizarea acestui concurs, atunci locaţia va fi pista de canotaj Maty-ér.

În vara anului 2012 va mai avea loc un concurs foarte important care nu se include în clasament dar totusi va fi menţionat în articolele de pe horgaszklub.eu

Campionatul Mondial la Feeder

După concurs îi aşteaptă un timp mai îndelungat de odihnă pe vânătorii de clasamente. Dar şi în acest timp se fac pregătirile cu conducerea antrenorului Walter Tamás şi a membrilor lotului naţional. Cei care participă sunt: Erdei Attila, Novák János, Döme Gábor, Horváth Balázs, Vidó Ferencz şi Sivák Mátyás. Următorii patru membrii a lotului: Borsos Gábor, Pesti István , Kálló Kornél, Kocsis László în acest an nu au primit şansa de a participa. A doua ediţie a Campionatului Mondial la Feeder va avea loc în 7-8 iulie în Belgia. Echipa ungariei va pleca mult mai devreme ca să înceapă pregătirile.

Aceste concursuri ne aşteaptă în acest an, desigur ce nu am putut cuprinde, sunt emoţiile, bucurie şi durere, succes şi eşec. Cine vrea să trăiască toate aceste sentimente, doreşte să înveţe de la cei mai buni, sau cine crede că nu mai are nimic de învăţat … pe toţi vă aşteptăm la aceste competiţii!
Chiar şi până atunci horgaszklub.eu vă doreşte o pregătire fizică şi mentală plăcută!

Scris de Kálló Kornél, Egedi Róbert

Pentru: www.horgaszklub.eu


Tradus de:  Gabriela Tamas
Editat de: Echipa MatchFishing.Ro

 

Share on Facebook
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress 4 themes | Thanks to Free WordPress Themes, Themes Gallery and Premium Themes